fredag 19 november 2010

Helg igen och goda nyheter.


För någon vecka sedan hojtade vi till om att en av våra akter fått kontrakt med skivbolag. Nu är kråkan på papper så vi vill därför berätta lite mer detaljer kring händelsen.

Det är Sara Thuresson som skrivit kontrakt med skivbolaget Zebra Art Records, som bland mycket annat släppt Eldkvarn och Freddie Wadling. Vi ser med stor tillförsikt fram emot kommande samarbete mellan dessa två och är rätt säkra på att bra saker kommer komma ut av det. Att bolaget lovat satsa mer än någonsin på en ny artist gör inte saker sämre heller.

Saras skiva som till största del spelats in i legendariska Silencestudion (hon är i minst sagt gott sällskap bland de som spelat in) och producerats av Daniel Zquaty och Henrik Gustafsson, planeras att släppas i April nästa. Det sägs att en duett med Emil Jensen skall vara helt jobbigt bra.

Vi på upSweden gratuelerar igen och väntar med spänning på vad som komma skall. 2011 har alla förutsättningar att bli ett lysande år för Sara Thuresson.

Saker som händer i helgen som vi tycker att det borde vara lag på att att ni ska kolla in är dels Womans spelnign på mässingshornet ikväll. Första band på scen vid 21.30, Woman går på efter 22. Gå och se!

Är ni i närheten av GBG imorgon kväll tycker vi att ni bör ta er tid att besöka Kultur i exilfestivalen och i synnerhet Mahdars framträdande på nefertitt lördag kväll kl 22.

Skulle ni istället råka befinna er här i Malmö imorgon finns även här möjlighet till fenomenalt bra livemusik. Boris Valdes Villarroel spelar Backanatten i Kirsebergssalen.

I måndags sände UR paneldiskussion om kvinnor i musikbransschen, eller snarare om bristen på dem i de flesta sammanhang, på initiativ av rättviseförmedlingen. Intressant och framförallt en mycket viktig fråga. Kolla upp!

Vi ses där ute.

Trevlig helg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar