torsdag 24 september 2009

Tjuvtitt på nya numret av studio & Studio producers seminar


Igår hade jag äran att få träffa en massa spännande folk då Apple,tidningen Studio & Orca Musikutbildning hade en föreläsning i Logic på Radisson Hotel här i Malmö.

Bland deltagarna sprang jag på Richard Solstjärna (www.myspace.com/universallove) & Mårten Lundqvist (www.myspace.com/beatboxmusic ) bland de hundratalet besökarna som fanns på plats.

Seminariet innehöll tre olika delar.
Erik Metall berättade om mastring, Marek Andreasson berättade om inspelning/mixing & effekter och slutligen höll Per Boysen en föreläsning om midi och mjukvaruinstrument.

En rolig detalj i sammanhanget är att Per Boysen jobbade väldigt mycket med upSweden i dess begynnelse i Umeå, under den period upSweden var ett EU-projekt. Numera sysslar Per med föreläsningar om musikbranschen, ni kan återkommande också se Per skriva om logic i tidningen Studio.

Kolla in Pers hemsida (http://www.boysen.se/) och gå och låna boken Musik som levebröd på ditt närmaste bibliotek. Musik som levebröd måste numera räknas som en klassiker i ämnet musikbransch och är då skriven av Per.

På seminariet träffade jag också Björn Olsberg & Andreas Hedberg som jobbar med tidningen Studio och de gav mig en förhandsvisning av deras senaste nummer.

Nytt för denna gång var att tidningen hade en artikelserie om livespelningar som verkade väldigt intressant.
Håll ögonen öppna då tidningen kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar