torsdag 29 april 2010

Postproduktionsträff i Mellotrons regi.



Igår, torsdag, var jag och Gustav på en anspråkslös träff för så kallat nätverkande, ämnad för folk som arbetar med postproduktion. Bakom arrangemanget stod Stellan Colt från Mellotron.

Postproduktion är ett samlingsnamn för många typer av processer och jobb och innebär, rätt ungefärligt, att man på nått sätt arbetar med efterarbete till en film, ett TV- eller radioprogram, en ljudinspelning etc. Det kan vara att klippa film, jobba med ljudbild, komponera musik, mm.
UpSwedens mål av en roll i det här sammanhanget är att i en framtid kunna förse produktioner med musik och/eller låtskrivare/producenter.

Förutom sedvanligt mingel var Magnus Thure Nilsson och Martin Thörnquist från Media Evolution där och snackade om sin verksamhet och det nya Media Evolution City som växer fram vid kajen bakom Malmö högskola. Synnerligen Intressant.

Ljuddesignern Martin Hennel var också där och berätta om sitt jobb med Fredrik Gerttens Bananas! och den danska, oscarsnominerade, dokumentären Burma VJ.

Vi på upSweden gillar verkligen initiativet att skapa en mötesplats för den här typen av branchfolk och ser fram emot fler evenmang av det här slaget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar