onsdag 5 maj 2010

Intervju med Andreas Hedberg, Tidningen Studio

I anslutning till Studio Producers Seminar som var i Malmö den 15/4 2010 fick jag möjligheten att intervjua Andreas Hedberg (till vänster i bilden) från tidningen Studio.


Varför har ni dessa seminarium?

- De ligger i linje med tidningens koncept, att utbilda och öka nivån på de som skapar musik.

Hur har responsen varit?

- Den har varit oerhört bra och har även fungerat lite som en samlingspunkt för läsare av tidningen och forumbesökare, vilket har ökat communitykänslan.

Varför borde musiker/producenter/låtskrivare gå på dessa seminarium?

- Det är en chans att träffa likasinnade, lära sig mer om ett ämne som de vill lära sig mer om och framförallt att få ny inspiration.

Vad tror du om framtiden för musikbranschen i Sverige?

- Utvecklingen som jag har sett är att fler gör musik idag än för femton år sedan, och jag tror en viktig anledning är att det idag är ganska billigt.

Här kommer Carl-Michael Herlöfsson (CH) in i samtalet.

(CH) - Problemet med det, är att det behövs spärrar som sorterar ut det som är "värt" att lyssna på.
Förut hade en A & R den uppgiften, men idag kommer det behövas att andra sitter och sorterar utifrån det enorma flöde av musik som finns, det är en utmaning för musikbranschen.

Vad är ni mest nöjd med i denna seminarieturné?

- Föreläsarna och att vibben från seminariet varit positivt på alla ställen vi besökt.
Vi känner att besökarna tycker att det är bra och till trots samarbetet med Logic har det inte varit "säljande", utan nyttigt oavsett vilket program du använder.

Vi är väldigt måna om att de som kommer hit är nöjda, och vi har inte hört någon som klagat på innehållet i denna turné, utan tvärtom verkar alla väldigt nöjda.

Vi på upSweden Malmö tackar för intervjun och vill passa på att rekommendera alla läsare av bloggen att kolla in Studios forum, och såklart deras tidning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar