onsdag 5 maj 2010

Logic Producers Seminar

Den 15/4 hade jag förmånen att tillsammans med Jesper "A´Bin" Aubin besöka Logic Producers Seminar, ett seminarium för låtskrivare och producenter som musiktidningen Studio anordnar tillsammans med Apple.

Marek Andreasson

Seminariet började med att Marek Andreasson från Apple gav en introduktion till deras pro application, serie som består av Logic Studio och Final Cut.

Marek visade exempel på olika Hollywoodfilmer som var helt klippta med Final Cut, bl. a. No Country for Old Men och The Cove.
Marek gav också några exempel på skivor som helt använt Logic Studio, här var Lady Gaga, Lily Allen och Herbie Hancocks några av de exempel som gavs.

Sedan gavs åhörarna en kort genomgång av nyheterna i Logic Studio.

För er som inte hunnit uppgradera till Logic Studios senaste version så borde ni göra det direkt om inte annat på grund av följande anledningar.

1. Utökning av gitarrefekterna

Logic har fått en ny stärkarsimulator med namnet Amp designer samt ett pedalbord med 30 stomp boxes.

2. Förbättrade produktionsverktyg

Flera smidiga nyheter för produktionsskapandet som t. ex flex time som klipper upp det inspelade i slices som sedan enkelt kan autosyncas eller drum replacer som låter dig trigga/byta ut dina trummor ifall det blivit otight, sist min inte minst har de också fått en convert to sampler funktion som låter dig hacka upp audiospåret i mindre bitar som du sedan styr via samplern.

Erik Metall

När Marek var färdig med presentationen av nyheterna, äntrade Erik Metall scenen.

Erik Metall undervisar till vardags på KMH, spelar bas med allsköns olika musiker och driver sitt eget bolag runt musiken.

Erik gick djupare in i Logics nyheter och visade mer konkreta exempel på hur de nya funktionerna kan användas.

Han delade dessutom med sig av några av sina favorit plugins och visade dessutom också hur han brukar lägga upp sina projekt inför mixning.

Carl- Michael Herlöfsson

Efter Erik Metall var Carl-Michael Herlöfsson nästa talare, en etablerad producent/låtskrivare i den svenska musikvärlden.

Carl-Michael visade hur han brukar lägga upp ett mixprojekt, tipsade åhörarna hur de kan få logics kompressor att bli en riktigt bra deEsser för att nämna några saker av den ytterst informationsrika föreläsningen.

Han visade också lite knep, exempelvis hur du kan dubba pads med ett rhodes för att få fylligare ljud, dubba basen med en kopia av samma bas som du kör igenom en bitcrusher och sedan eq:ar bort botten på för att på så sätt får tydligare mellanregister.
Carl-Michael tipsade också om att sidechaina overheadkanalen på trummorna till virvel + kagge för att få en intressant effekt.

Ifall ni får möjlighet rekommenderar jag er att se både Carl-Michael Herlöfsson och Erik Metall visa hur de strukturerar sina mixar och hur de arbetar.

Tips

Några av de mest matnyttiga tips som det tipsades om på producers seminar var följande:

1. Pimpa Space designer med Bricasti impulses alldeles gratis.

Det tipsades om en länk på gearslutz där företaget Acusticas gratis skänker bort inspelade impulses från det klassiska märket Bricasti (som låter fantastiskt)

2. Gör Logics egna kompressor till en SSL 4000

Nya presets till logics compressor från Holger Lagerfledt, som bl. a ger dig en väldigt bra de-esser eller ger din kompressor inställningar som gör att den jobbar som en SSL 4000 G

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar