fredag 24 september 2010

Mera Sync + Tower of Songs

Företag överallt börjar i allt större grad upptäcka värdet av Music branding, alltså hur man bäst tonsätter sitt varumärke (äntligen!). Något som fått skivbolagen att dra öronen åt sig. De är ju, som bekant, i behov av nya inkomstkällor.
Skivbolaget EMI drar nu därför igång en egen skräddarsydd tjänst för Sync och licencering av musik avsedd för reklam, film och spel.

EMI kommer först och främst att deala med den musik de redan har i sin katalog och sålunda rättigheter till, så har du inget avtal med dem så spelar det här ingen roll kanske. Men. Vill du få in musik i nämnda branscher finns det andra vägar. Vi har här på bloggen redan tipsat om Scandinavian Sync här i Malmö, men det kan vara på sin plats att göra det igen. Scandinavian Sync är ett företag som erbjuder en tjänst precis som EMIs. Skillnaden är att du som musiker/producent själv kan lägga upp din musik i deras låtregister utan förlags- eller skivkontrakt. Bra va?

Det finns ytterligare ett par tjänster av de här slaget och en annan värd att nämna är Audiosocket, främst av den anledningen att Kristianstadsbandet Artmade genom Audiosocket nyligen sålde till den inte så lite manliga fiskarserien Deadliest CatchDiscovery Channel
Vill du få ut din musik? Dessa tjänster gör det i alla fall inte svårare för dig och det kostar inget att lägga upp musiken. När musiken är såld delar man oftast 50/50, beroende lite på hur kunden vill använda låten, vilket är lite sämre än ett vanligt licensavtal men bättre än inget alls, tycker vi. Ingen tid att ödsla, med andra ord.

Till sist vill vi också passa på att påminna alla om vår förtjusande bra liveklubb Tower of Songs som har höstpremiär imorgon Lördag, som vanligt på Vinylbaren/KB.
Your Villain och Holmes borgar förstklassig kväll.
Första bandet på scen kl 20 - Gratis inträde!


Ses där!


Trevlig helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar