fredag 3 september 2010

Månadens Filmtips - Aug: American Hardcore


Jo jag vet. Det är semptember. Men tack vara sen semester för oss båda uteblev förra månadens filmtips så vi kör nu augustis något försenat istället. Å andra sidan kommer ni få två den här månaden.


Nåväl. Månadens Filmtips, American Hardcore, handlar även den, precis som förra månadens filmtips, om en genre som ligger undertecknad varmt om hjärtat - Hardcore.
Den går på ett mycket grundligt sätt igenom den amerikanska hardcorescenens födelse och innehåller intervjuer med i stort sett alla som hade något med scenen då att göra. Dessutom känns filmen som ett väldigt bra dokument för hur det kunde vara att växa upp i USA i början på 80-talet.

Det är många gånger rätt underhållande att se dessa nu medelålders män raljera över vad som hände då, plus det faktum att väldigt få av dem verkar ha förändrats ett dyft sen den tiden.
Men förutom det rent musikhistoriska värdet den här filmen har så tycker jag också att den på ett lysande sätt framförallt visar hur långt man kan komma genom att bara göra allting själv. Att peka finger till allt och alla och bara göra det man själv tror på.

Vi på Upsweden är ju som ni kanske känner till glada förespråkare av DIY-kulturen så det kanske inte är någon överraskning att vi gillar detta element i filmen. Men det tåls att sägas om och om och om igen. Gör ingen annan saken åt dig får du helt enkelt göra det själv om du vill komma någon vart med din musik.

När vi ändå är inne på musikdokumentärer...befinner man sig i skåne från och med i dag fram till den 12e måste vi passa på att varmt rekommendera den eminenta musikdokumentärsfestivalen Music Doc som äger rum i Malmö.
Ikväll är det premiär på Moderna museet där man visar björkfilmen Inner or deep Part of an Animal or Plant Structure - The making Of Medulla. Dessutom håller Jonas Drejholt en hyllningskonsert till Björks ära.

Avslutningsvis vill vi också passa på att tipsa om helgens bästa konsert i Malmö.
Det är ikväll och det är Bring the Mourning on som öppnar för Golden Kanine på KB. Dörren öppnar vid 21, första bandet går på kl 22. Kom dit eller var en fyrkant.

Trevlig helg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar