fredag 12 november 2010

Några som inte ens försöker...

Att ingen längre bryr sig om skivbranschens firmafest -Grammisgalan- är old news och att såga samma gala känns vid det här laget som att slå i en synnerligen öppen dörr. Men, det är lite svårt att låta bli när man nås av dagen nyhet om att två nya kategorier/priser skall instiftas till nästa års gala den 17 Januari.
Dessa är årets svenska internationella framgång och international artist breaktrough of the year. Att man väljer att instifta dessa är i sig inget konstigt, framförallt inte sen regeringen dragit tillbaka sitt exportpris för den eller de som utmärkt sig internationellt.

Det som är anmärkningsvärt är att man, när man ändå lägger till nya, med en åsnas envishet fortfarande vägrar instifta egna kategorier för hiphop, klubbmusik och soul/r'n'b. Låt oss säga att Adrian Lux, som toppar den engelska dancelistan, vinner pris för internationella framgång. Fint i så fall, han får uppskattning för att han lyckats utomlands. Men det är den kommersiella framgången som hyllas, musikaliskt har man inte mer respekt för han gärning än att man nonchalant slänger ihop hans musik med det som idag kallas "urban" , typ all modern musik som inte får plats i befintliga tävlingskategorier.

Nåja. Man ska ju naturligtvis inte bli förvånad.
Men hoppet (om att "dom" skall visa någon form av vilja till att inte vara de dinosaurier de är) är väl det sista som överger en.
Nästa år kanske? Eller nästa efter det, eller nästa efter det, eller nästa efter det, eller nästa efter det...

Trevlig helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar