torsdag 24 juni 2010

Google tar över världen: Del 456543.

Det som ryktats om ett tag, en musiktjänst i Googles regi, verkar nu bli verklighet - Google Audio. Lansering kan ske så snart som i höst dessutom. Idag har Google redan en musiktjänst i Kina som fungerar på ett liknande sätt som Spotify: Tjänsten är gratis, man har ett nära samarbete med musikindustrin och det hela finansieras av reklamintäkter.

Det är Wall street Journal som skriver om lanseringen och detaljerna kring Google Audio är högst oklara, eftersom företaget inte varken vill bekräfta eller dementera de uppgifter som läckt ut. Det som sägs om tjänsten är i vilket fall att den skall, i alla fall till en början, fungera ungefär som itunes-store, den skall vara kopplad till sökmotorn och i förlängningen fungera mer som en prenumerationstjänst som skall vara moln-baserad och androidmjukvarukompatibel så att man streama musiken i sin mobil. Inte som Spotify alltså där man lagrar musiken på sin mobil.

Den som lever får se vad som blir av detta. Spännande kommer det i vilket fall bli och jag väntar med spänning vad Apple ska svara med.

Glad Midsommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar