onsdag 30 juni 2010

Var pressar du bäst vinylskivor?

Försäljningen av CD-skivor har stadigt minskat och de senaste åren har präglats av en minskning på ungefär 50 % samtidigt som vinylförsäljningen gått från att vara ett "dött" format till att återigen vara ett format som säljer skivor.

På den amerikanska marknaden gick det 2008 - 2009 att se en ökning av vinylförsäljningen på ca 30% enligt Nielsen SoundScan

Varför vinyl återigen har blivit så populärt anses bero på flera anledningar, dels så är det ett självklart format i vissa musikstilar som dancehall, northern soul och tehcno. Samtidigt har vi sett en uppgång av Dj:s som idag spelar på skivspelare med Serato och vinylskivor blandat istället för att spela på Pioneers CD-spelare.

Vinyl kostar mer att producera och att skicka, samtidigt så höjs röster som menar att vinylskivan är ett format med mer omtanke än CD och med längre hållbarhet än vad CD-skivan har.

Oavsett anledningarna så är ju den väsentliga frågan vad dina lyssnare vill ha, vill de ha vinylskivor så bör du också erbjuda dem det.

Men var ska du vända dig om du vill trycka vinyl?
Här nedan kommer ett urval på tryckerier, de är inte rangordnade efter pris eller service men är en bra start.

http://xvinylx.com/about/
http://www.protected.de/200/cgi-bin/shop.dll?AnbieterID=1
http://www.tailrecvinyl.com/
http://www.gzvinyl.cz/404
http://ks-musik.de/
http://www.randmuzik.de/english/home.html
http://mobineko.com/
http://www.celebrate.de/v3/
http://www.ea-produktion.se/
http://www.discreplication.se

Tycker du att något tryckeri saknas? Vilket?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar